Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

У закладах освіти проведуть аудит готовності укриттів

12.06.2022 | Розмістив: В.В. Стрілець

В усіх закладах освіти буде проведений аудит щодо готовності засобів укриття.

Про це розповів міністр освіти Сергій Шкарлет, коментуючи організацію нового навчального року та безпеку учасників освітнього процесу.

За його словами, таке завдання отримав керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«На нараді під головуванням прем’єр-міністра був присутній керівник ДСНС України, який отримав чітке завдання і сформулював головний меседж: ми маємо сьогодні у всіх закладах освіти провести аудит щодо готовності засобів укриття, приймання і гарантування безпечного освітнього процесу», – зазначив Сергій Шкарлет.

Також міністр повідомив, що Держслужба з надзвичайних ситуацій має чіткі критерії стосовно засобів укриття – не тільки бомбосховищ, а взагалі засобів укриття, які сприяють безпеці освітнього процесу.

«Обов’язкова перевірка закладів освіти на наявність укриття, безпечних прилеглих територій, готовності локальних систем оповіщення, розчистка евакуаційних шляхів і розміщення планів евакуації, дообладнання споруд подвійного призначення для забезпечення безпеки наших дітей, проведення тренувань по оголошенню повітряної тривоги та евакуації», – наголосив Сергій Шкарлет.

Окрім того, міністр підкреслив, що очний навчальний процес розпочнеться лише там, де будуть підтверджені установи, які мають укриття, захисні споруди для повної безпеки дитини.

http://osvita.ua/school/86611/

Переглядів: 3221 Повернутись