Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

В Україні стартувала система шкільних електронних журналів

30.12.2020 | Розмістив: В.В. Стрілець

В Україні розпочала роботу система електронних класних журналів для шкіл Electronic Journal.

Проект реалізований Інститутом освітньої аналітики Міністерства освіти і науки.

Метою запровадження онлайн платформи є дерегуляція управління системою освіти, а також спрощення ведення шкільного документообігу.

Платформа забезпечує вчителів, батьків та учнів цілодобовим доступом до шкільних оцінок, статистики відвідуваності та інших ресурсів електронного класного журналу.

Розробники зазначають, що впровадження Electronic Journal є особливо актуальним для тих шкіл та громад, які не можуть придбати альтернативні комерційні програмні продукти.

За допомогою платформи школи мають можливість створювати документи, зокрема, класний журнал, лише в електронній формі.

Також користувачі отримають доступ до актуального переліку уроків в режимі онлайн з мобільних пристроїв або персонального комп’ютера.

Окрім того, платформа може збирати освітню статистику з використанням індивідуальних даних учнів та педагогічних працівників із їх подальшою деперсоналізацією.

Для підключення до системи електронних класних журналів школі необхідно надіслати запит щодо підключення до E-Journal на адресу Інституту освітньої аналітики та вказати необхідні дані для реєстрації школи.

Після розгляду звернення шкільний адміністратор, отримавши права доступу до системи, зможе використовувати можливості системи електронних класних журналів.

http://osvita.ua/school/reform/78417/

Переглядів: 3099 Повернутись