Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Про проведення творчої скарбниці для вчителів фізики та астрономії ЗЗСО міста

21.02.2020 | Розмістив: С.В. Ковтун

20 лютого 2020 року на базі Люботинської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів № 4 було проведено творчу скарбницю для вчителів фізики  та астрономії закладів загальної середньої освіти м. Люботина за темою «Становлення наукового світогляду учнів під час вивчення фізики та астрономії відповідно до умов компетентнісного навчання в рамках Нової української школи»

Мета заходу: ознайомити учасників семінару з досвідом роботи вчителів закладу щодо формування наукового світогляду під час вивчення фізики та астрономії відповідно до умов компетентнісного навчання в рамках Нової української школи».

Учасників методичного заходу привітав директор школи Малік В.Г., а створенню позитивного налаштування на роботу сприяла інтерактивна вправа «Броунівський рух».

Теоретичний блок семінару був представлений методичним діалогом, проведеним вчителем фізики та астрономії Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Ювченко М.П. з теми «Становлення наукового світогляду учнів під час вивчення фізики та астрономії відповідно до умов компетентнісного навчання в рамках Нової української школи», під час якого було визначено зростаючу функціональну роль сучасних фізичних теорій у процесі формування фізичної картини світу і стрімкому розвитку науково-технічного прогресу, окреслено прийоми та методи формування фізичної картини світу в учнів закладів загальної середньої освіти,  наголошено на послідовності дій вчителя, які повинні бути спрямовані на активізацію інтелектуальних можливостей учнів.

Гість заходу, лектор Харківського планетарію ім.Ю.О.Гагаріна Володимир Кажанов провів з учасниками методичний міст «Сучасні методи викладання астрономії», під час якого ознайомив вчителів  з сучасними компʼютерними програмами візуалізації астрономічних явищ, розкрив можливості їх використання під час проведення уроків астрономії, продемонстрував відео- та фотоматеріали,   які зацікавили педагогів.

Наступним етапом заходу була презентація засідання ШНТУ «Інтелектуал» з теми «Астероїди – загроза для Землі», представлена вчителем фізики Сипко В.П.

На завершення роботи Ювченко М.П. запросив  колег до методичної скарбниці «ЗНО – 2020», де акцентував увагу колег на особливостях проведення ЗНО-2020 з фізики, поділився досвідом щодо підготовки учнів до ЗНО та провів практичний тренінг за темою «Розвʼязування комбінованих задач з фізики».

Актуальним для вчителів фізики став психологічний тренінг «Зняття емоційної напруги під час підготовки та складання ЗНО», який  провела  практичний психолог Ляхова Н.В. Проаналізувавши стресові ситуації, з яким зустрічаються учні-випускники,  психолог надала практичні рекомендації щодо пошуку шляхів подолання тривожності дітей.

По закінченню учасники висловили враження від спілкування, подякували за інформаційно насичений, актуальний методичний захід, який розширив межі спілкування вчителів фізики та астрономії міста з працівниками  Харківського планетарію.

 

Методист ММК                                           С.М.Мазій

Переглядів: 454 Повернутись