Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Педагогічна майстерня для керівників закладів загальної середньої освіти міста

25.12.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

24  грудня 2019 року на базі Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 відбулася педагогічна майстерня для керівників закладів загальної середньої освіти міста Люботина з теми «Формування управлінської компетентності керівника сучасного закладу освіти», у якій взяли участь заступник міського голови Рубан В.В., начальник відділу освіти Люботинської міської ради Стрілець В.В., заступник начальника Сітченко В.М., завідувач методичним кабінетом Сіренко С.М. та  9 керівників закладів освіти міста. Метою  заходу було: сприяти формуванню управлінської компетентності керівника в умовах Нової української школи.

Учасників педагогічної майстерні привітав директор школи Малік В.Г. Розпочався методичний захід інтерактивними вправами «Коло привітань» та «Очікування», які сприяли позитивному налаштуванню  на роботу, висвітленню очікувань від заходу.

Відеоролик «Світлої науки храм, життєвих досвідів пізнання», який підготували та презентували учні 8-б класу, дав змогу учасникам заходу перегорнули славетні сторінки з історії школи, ознайомитися з її прекрасним сьогоденням.

Під час інтерактивного спілкування «Освітній менеджмент в умовах змін» заступник директора з навчально-виховної роботи Глущенко І.С.  залучила  учасників педагогічної майстерні до співпраці, які відповідно до асоціацій визначали освітні технології, знаходили шляхи вирішення управлінських проблем. Продовжив захід управлінський міст за темою «Педагогіка партнерства як ключовий компонент Нової української школи», під час якого керівникам було представлено дайджест відео-фрагментів засідання творчої групи вчителів початкових класів,  уроків у початковій школі та залучено до обговорення питання «Педагогіка партнерства – ключовий компонент Нової української школи» з використанням технології «Шість капелюхів» та створення інтелект-карти  «Модель взаємодії учасників освітнього процесу».

Важливим на сьогодні є формування медіа-інформаційної компетентності керівника, вміння використовувати онлайн-сервіси в управлінні закладом освіти.  Учасникам заходу було презентовано  роботу творчої групи вчителів «ІТ-компетентність як складова професійної педагогічної майстерності сучасного вчителя». Керівник творчої групи Вовк О.В. окреслила можливості використання ментальних карт на уроках, а заступник директора з навчально-виховної роботи Трипольська О.О. – у методичній та управлінській діяльності. Під час практикуму  керівники працювали у програмі XMind над створенням ментальної-карти «Модель управління закладом освіти». Також учасники отримали лайфхаки зі створення розкладу за допомогою програми «TimeTables» та  віртуальної учительської за допомогою сервісів Google.

Актуальним для керівників став лайф-коучинг «Вплив тайм-менеджменту керівника на розвиток позитивного іміджу закладу загальної середньої освіти», який провела практичний психолог Ляхова Н.В. За результатами анкетування виявилося, що дуже складно керівникам у сучасних умовах ефективно планувати свою діяльність. Вправа «Все й одразу»  дала змогу керівникам проаналізувати труднощі у плануванні, а Ляхова Н.В. надала практичні рекомендації щодо раціонального планування.

Дякуємо адміністрації школи за  практично спрямований, інформаційно насичений захід, під час якого вирішувалися актуальні питання, які  сприяли підвищенню управлінської компетентності керівників в умовах НУШ.

Переглядів: 691 Повернутись