Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Про проведення майстер-класу для молодих вчителів ЗЗСО з теми «Робота з обдарованими учнями: практичний аспект»

23.10.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

22 жовтня 2019 року відбувся майстер-клас для молодих вчителів ЗЗСО з підготовки учнів до інтелектуальних змагань з теми «Робота з обдарованими учнями: практичний аспект», в роботі якого взяли участь 8 молодих спеціалістів. Метою заходу було: спрямування діяльності молодих учителів на організацію роботи з обдарованими учнями, надання практичних рекомендацій щодо планування роботи з підготовки учнів до інтелектуальних змагань, поширення досвіду роботи творчих вчителів міста.

Розпочала роботу майстер-класу завідувач  методичним кабінетом Сіренко С.М., яка окреслила орієнтири діяльності вчителя з обдарованими учнями в умовах впровадження Концепції Нової української школи, наголосила на необхідності створення кожним вчителем умов, за яких  дитина могла б просуватися шляхом власної траєкторії, уміла мислити самостійно, нестандартно, відчути задоволення від досягнутих успіхів. 

З презентацією «Організація роботи із здібними та обдарованими дітьми» виступила методист методичного кабінету відділу освіти Мазій С.М. Вона зазначила, що удосконалити освітній процес із обдарованими дітьми, дати їм ґрунтовні знання, озброїти їх практичним розумінням основ наук допомагає залучення учнів до роботи з написання науково-дослідницьких робіт, захист навчальних проектів, виконання експериментальних робіт, участь в олімпіадах та творчих конкурсах різного рівня, а складовою формування освітнього простору для обдарованих учнів є професійна майстерність педагогів.

Учитель біології, вчитель вищої категорії, вчитель-методист Люботинської гімназії № 1 Болдарєва Вікторія Вікторівна поділилася з молодими колегами своєю напрацьованою «формулою успіху» щодо підготовки учнів до Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології та екології.

Учитель географії, вчитель вищої категорії Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Довженко Валентина Миколаївна ознайомила присутніх з прийомами роботи, які вона використовує під час підготовки дітей до Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії.

Методичний порадник «Як підготувати учнів до написання науково-дослідницької роботи» підготувала для учасників майстер-класу вчитель хімії, вчитель вищої категорії, вчитель-методист Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Ситюк Надія Миколаївна.

Усі учасники майстер-класу отримали електронні версії матеріалів проведеного заходу, методичні рекомендації з питань пошуку ефективних моделей роботи із здібними та обдарованими дітьми.

 

Методист відділу освіти                           Мазій С.М.

Переглядів: 351 Повернутись