Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Методичний калейдоскоп для вчителів географії та економіки

22.03.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

21 березня 2019 року на базі Люботинського НВК № 2 відбувся методичний калейдоскоп для вчителів географії та економіки за темою «Підвищення ефективності сучасного уроку, як основної форми організації освітнього процесу, через інноваційну діяльність вчителів географії та економіки». Даний захід мав на меті поповнити теоретичні знання та практичні уміння педагогів щодо упровадження в навчальний процес ігрових технологій навчання.

Інформаційно-презентаційний блок, що розпочав методичний захід, було побудовано у формі інтерактивної доповіді (Островерх Т.М., вчитель географії та історії). Теоретичні блоки перемежовувалися із інтерактивними вправами, що давало можливість присутнім не тільки отримувати нові знання, а й набувати навички застосування їх на практиці та обмінюватися власним досвідом застосування ігрових прийомів на різних етапах уроків географії та економіки.

Практична частина семінару дала можливість присутнім ознайомитися із досвідом педагогів Люботинського НВК № 2 проведення уроків на засадах діяльнісного підходу викладання та підвищення мотивації до навчання та пізнавального інтересу до географії через дидактичні та рольові ігри:

  • 7 клас – вчитель Островерх Т.М. – «Внутрішні води Євразії»
  • 9 клас – вчитель Олійник О.В. – «Транспорт світу»

Як спосіб підтримки цікавості дітей до географічної науки в позаурочний час вчителем Олійником О.В. застосовуються різні форми інтелектуальних ігор. Під час методичного заходу присутні разом із учнями 6-8 класів активно брали участь у брейн-рингу.

Під час методичної хвилі  «Ефективно готуємося до ЗНО та ДПА з географії» (Блізнякова О.А., методист ММК) присутні опрацювали методичні засади складання текстів завдань для проведення ДПА в 9-х класах з географії та розпочали створювати банк розрахункових задач для роботи з учнями 11-х класів під час підготовчих занять до ЗНО.

Підсумовуючи результати методичного заходу, вчителі відмічали актуальність та перспективність досліджуваної проблематики, звертали увагу на глибинність та систематичність в роботі вчителів Люботинського НВК № 2. В свою чергу, з метою поширення ефективних напрацювань вчителів Олійник О.В. та Островерх Т.М. в практику освітньої діяльності кожен з присутніх отримав збірку «Підвищення ефективності сучасного уроку, як основної форми організації освітнього процесу, через інноваційну діяльність вчителів географії та економіки».

 

Методист ММК, Блізнякова О.А.

Переглядів: 430 Повернутись