Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Відбулося засідання методичної ради методичного кабінету відділу освіти Люботинської міської ради

25.02.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

Відповідно до плану роботи методичного кабінету відділу освіти Люботинської міської ради 22 лютого 2019 року відбулося засідання методичної ради, на якому було обговорено перші кроки упровадження Нової української школи у закладах загальної середньої освіти міста.

Завідувач методичним кабінетом Сіренко С.М. у своєму виступі розкрила роль методичних служб у підвищенні професійної компетентності учителя, наголосила, що успіх реформи буде великою мірою залежати від компетентного, вмотивованого, творчого вчителя. Вона зазначила, що відповідно до Постанови КМУ щодо підвищення кваліфікації учителів в умовах реалізації Концепції Нової української школи  відповідне навчання пройшли усі  директори, заступники директорів, учителі початкових класів, учителі англійської мови закладів загальної середньої освіти та  учителі-предметники, які працюють у класах з навчанням російською мовою (ЗОШ № 4).  У 1-х класах закладів загальної середньої освіти створено сучасне освітнє середовище:  придбано нові меблі, комп’ютерне обладнання, дидактичні матеріали, облаштовано осередки. З метою надання методичної допомоги організовано роботу  міського методичного практикуму для вчителів початкової школи з теми: «Нова Українська школа: практичні кроки» (окремо для цільових груп-учителів 1-4-х класів). На базі закладів загальної середньої освіти сплановано цикл методичних заходів для усіх категорій педагогів з метою актуалізації та упровадження ідей НУШ. Сіренко С.М. окреслила вектори подальшої діяльності методичних служб міста щодо підвищення професійної компетентності учителів в умовах Нової української школи.

Вихователь-методист Люботинського дошкільного навчального закладу (ясла-садка)  № 1 «Ялинка» Попова О.О. у своєму виступі зупинилася на питанні забезпечення наступності між дошкільною та початковою ланками, зокрема зазначила, що з цією метою заклади дошкільної освіти міста  Люботина  залучилися до упровадження оновленої програми «Впевнений старт», яка відповідає положенням Концепції  «Нова українська школа». Вона зазначила, що 11-12 лютого 2019 року стала учасником науково-практичного семінару за темою «Формування життєвої компетентності особистості дошкільника в умовах упровадження освітньої програми «Впевнений старт», який провели методисти  КВНЗ «ХАНО» спільно з Інститутом психології імені Г.С.Костюка Національної академії педагогічних науки України, за результатом участі у якому вона отримала сертифікат регіонального тренера–експерта. Попова О.О. окреслила подальші напрями роботи щодо упровадження даної Програми.

З питанням «Актуальні проблеми психологічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах НУШ» виступила завідувач Центру практичної психології і соціальної роботи Бойко Л.М. Вона  розкрила напрями діяльності практичних психологів з учнями, учителями та батьками та зазначила важливість психологічного супроводу в умовах сьогодення. Наголосила, що проблемою на сьогодні є відсутність психологів у 3-х  закладах загальної середньої освіти.

Члени методичної ради обговорили вищезазначені питання та запропонували шляхи подальшої роботи щодо актуалізації ідей НУШ серед батьків та громади, підвищення професійної компетентності педагогів, продовження роботи щодо створення освітнього середовища у закладах загальної середньої освіти міста.

 

Завідувач методичним кабінетом С.М.Сіренко

Переглядів: 636 Повернутись