Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Методична скриня для вчителів російської мови та зарубіжної літератури ЗЗСО м. Люботина

06.02.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

05 лютого 2019 року на базі Люботинського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» № 2 було проведено методичну скриню для вчителів російської мови та зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти міста Люботина за темою «Формування ключових компетентностей учнів на уроках зарубіжної літератури шляхом активізації пізнавальної та творчої діяльності».

Мета заходу: ознайомити учасників із досвідом роботи вчителів зарубіжної літератури щодо формування та розвитку ключових компетентностей учнів шляхом використання сучасних технологій в освітньому процесі.

Відкрила захід заступник директора з НВР Лутицька Н.В., яка ознайомила присутніх з планом роботи методичної скрині.

Учитель зарубіжної літератури Обадіна А.М. розпочала захід методичним калейдоскопом «Формування ключових компетентностей учнів на уроках зарубіжної літератури шляхом активізації пізнавальної та творчої діяльності». Доповідь була змістовною та повністю відповідала заявленій темі.

Учасники заходу мали змогу побувати на уроці зарубіжної літератури у 6 класі за темою «Порівняння образів чеховських персонажів (Очумєлов, «товстий», «тонкий»): схожість і відмінність між ними. Зіставлення літературних творів з екранізаціями, ілюстраціями до них», який підготувала вчитель зарубіжної літератури Нечипоренко Л.С. Під час уроку вчитель використала різні інтерактивні методи і прийоми: «Незакінчене речення», «Асоціативний ланцюг», «Сенкан». Вчитель також показала ефективність використання відеоматеріалів та роботи в групах на уроках зарубіжної літератури. Усі учні активно працювали на уроці, старанно виконували всі завдання.

Продовжився захід навчально-методичним практикумом «Порівняльна характеристика жіночих образів у романах ХІХ століття»; вчитель зарубіжної літератури Обадіна А.М. показала ефективність використання прийому «Фішбоун», як один із методів активізації когнітивних процесів. Під час практикуму вчителі працювали в групах над порівняльними характеристиками жіночих образів у романах ХІХ століття і дійшли висновку, що прийом «Фішбоун» спрямований на розвиток критичного мислення в наочно-змістовій формі.

Завершився практичний блок позакласним заходом. Учитель зарубіжної літератури Нечипоренко Л.С. разом з учнями 10 класу підготували інсценізацію уривка з повісті М.Гоголя «Ніч перед Різдвом». Присутні мали можливість насолодитися чудовим виконанням, яскравими костюмами та вдало підібраним музичним супроводом.

Згідно з анкетуванням учасників методичної скрині визначено високий методичний рівень проведення методичного заходу.

Учасники висловили слова подяки адміністрації та вчителям за змістовний, насичений та актуальний методичний захід.

Переглядів: 617 Повернутись