Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Відбулася педагогічна майстерня для вчителів хімії

13.11.2017 | Розмістив: Ю. Стрілець

10 листопада 2017 року на базі Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 відбулася педагогічна майстерня для вчителів хімії закладів загальної середньої освіти міста за темою: «Проектна діяльність на уроках хімії як засіб формування ключових та предметних компетентностей учнів», метою якої було ознайомити вчителів хімії міста з досвідом роботи щодо використання проектних технологій на уроках хімії. На заході були присутні вчителі хімії ЗЗСО міста Люботина.

Розпочався захід інтерактивним спілкуванням під час якого учителі хімії обговорили шляхи формування ключових компетентностей учнів, визначених новим законом України «Про освіту» та відображених в оновленій програмі з хімії; зупинилися на практичному спрямуванні вивчення хімії, опрацювали  завдання хімічного компоненту РІSA. Досвід роботи з теми «Проектна діяльність на уроках хімії як засіб формування ключових та предметних компетентностей учнів» презентувала вчитель хімії Люботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 Книш С.М.

Учасники заходу мали можливість побувати на уроці в 7 класі з теми  «Розв’язування розрахункових задач на обчислення відносної молекулярної маси речовини за її хімічною формулою». Упродовж уроку учитель Книш С.М. використовувала мультимедійну презентацію, компетентнісні завдання, спостерігався зв'язок з біологією, географією, історією; учні показали вміння розв’язувати задачі, працювати з підручником; володіння хімічною термінологією.  Під час презентації проектів учні 7 класу представили практичне значення хімії у повсякденному житті. Слід зазначити, що презентації були змістовні, містили цікаві факти із життя Д.І.Менделєєва; матеріали поєднували в собі науковість та доступність для всіх учнів. На уроці вчитель використовував метод проектів, інтерактивні методи та прийоми, ІКТ.

Відповідно до плану роботи вчитель Книш С.М. провела тренінг-практикум «Підготовка до ЗНО з хімії», під час якого вчителі хімії мали змогу опрацювати завдання ЗНО минулих років, виявити рівень підготовки та питання, які треба доопрацювати з учнями.    

Насиченим та змістовним виявився  інформаційний блок, під час якого вчителі опрацювали  методичні рекомендації щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії, проаналізували результати ЗНО-2017 з хімії,  обговорили програму ЗНО-2018 з хімії, проаналізували проведення турніру юних хіміків.

У результаті анкетування учасники  відзначили актуальність, ефективність та високий рівень проведення методичного заходу.

Переглядів: 632 Повернутись