Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Засідання методичної ради

15.02.2017 | Розмістив: В.В. Стрілець

14 лютого 2017 року відбулося засідання методичної ради методичного кабінету відділу освіти Люботинської міської ради, у якому взяло участь 19 членів методичної ради.

Голова методичної ради, завідувач методичного кабінету Сіренко С.М. у своєму виступі зазначила, що пріоритетами діяльності методичних служб усіх рівнів є формування інноваційного освітнього середовища на основі педагогіки партнерства в умовах реалізації компетентністного підходу та принципу дитиноцентризму, підвищення професійної компетентності педагогів в умовах реалізації Концепції нової української школи.

З метою підготовки вчителів до роботи  в умовах модернізації початкової школи організовано роботу міського методичного практикуму «Навчально-методичний супровід роботи вчителів початкової школи за оновленими навчальними програмами», творчих груп «Технологія розвивального навчання» (на базі ЛГ № 1) та «Упровадження  програми «Росток» ( на базі ЗОШ № 5). Учителі початкової школи – активні учасники обласних методичних заходів, що проходять на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».  Так, Давидова С.О., ЗОШ № 4 та Гаєвська О.А., ЗОШ № 5 беруть участь в обласній авторській майстерні з теми «Визначення якості навчання в початковій школі на основі компетентнісного підходу»; вчитель Гаєвська О.А., ЗОШ № 5 в обласному ТТК «Організаційно-методичний супровід упровадження науково-педагогічного проекту «Росток» у Харківській області»; вчитель Толстоп’ятова Л.В., ЗОШ № 3 в обласному ТТК «Дорожня карта вчителя в умовах інклюзивної освіти».

Також для вчителів початкових класів ЗНЗ міста заплановано виїзний тематичний спецкурс-тренінг «Втілення компетентнісного підходу на уроках у початковій школі», який проведуть викладачі та методисти КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».

Заступник директора з навчально-виховної роботи Люботинської гімназії № 1 Міщенко М.А. у виступі з теми «Розвивальні технології навчання: компетентнісний підхід та оновлення змісту початкової освіти» презентувала досвід роботи вчителів початкових класів гімназії щодо упровадження технології розвивального навчання, за якою педагоги працюють з 2004 року. Міщенко М.А. розкрила потенціал системи  розвивального навчання в умовах модернізації початкової школи. Давидова С.О., заступник директора з навчально-виховної роботи Люботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4, виступила з темою «Втілення компетентнісного підходу на уроках у початковій школі». У своєму виступі Бойко Л.М., завідувач ЦППСР розкрила особливості психологічного супроводу навчально-виховного процесу в умовах модернізації початкової школи.

Члени методичної ради ухвалили рішення: продовжити роботу щодо підвищення професійної компетентності педагогів початкової школи в умовах становлення нової української школи.

Завідувач ММК Сіренко С.М.

Переглядів: 631 Повернутись