Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Засідання проблемного столу "Педагогічні інновації як інструмент формування основних освітніх компетенцій учнів"

10.05.2016 | Розмістив: В.В. Стрілець

Згідно річного плану ММК та Міського методичного об’єднання вчителів географії 04 травня 2016 р. на базі Караванської загальноосвітньої школи проведено засідання проблемного столу "Педагогічні інновації як інструмент формування основних освітніх компетенцій учнів". Метою даного заходу було ознайомлення вчителів географії із теоретичними основами та практичними напрацюваннями з питання формування навчально-пізнавальної, картографічної, інформаційних та загально-культурної компетенцій на уроках географії та в позаурочний час.

Інформаційно-презентаційний блок методичного заходу був присвячений розгляду поняття "предметні географічні компетенції", обговоренню шляхів застосування інтерактивних вправ та картографічних завдань на різних етапах уроку. Під час обговорення присутні поділилися досвідом вербального та бального оцінювання географічної компетенції учнів. Слід відмітили ґрунтовність викладу матеріалу ведучим проблемного столу Олійником О.В.: приклади для ілюстрації основних теоретичних відомостей вчитель добирав із власного досвіду, була запропонована добірка проблемних питань та інтерактивних вправ за різними темами шкільних географічних курсів.

З метою практичного ознайомлення із формами активізації пізнавальної активності учнів процесу був проведений методичний тренінг «Можливості використання ігрових форм роботи на уроках географії». Олександр Вікторович продемонстрував присутнім створенні власноруч дидактичні ігри для проведення уроків курсу «Географія материків та океанів»: географічні пазли, електронне лото «Країни – столиці – прапори», географічні кросворди, тощо. Вчителі не тільки мали можливість оглянути запропоновані добірки дидактичних матеріалів, а й провести раунди ігор із використанням представлених наробок. Таким чином, під час методичного тренінгу був створений шаблон-конспект підсумкового уроку за курс 7 класу.

Пам’ятаючи, що вивчення географії тільки в стінах навчального закладу не допоможе дитині побачити різнобарвність світу, присутні взяли участь в проведенні практичного заняття «Організація туристичних подорожей та змагань». Тепер вже в ролі учнів вчителі здійснили вихід в природу, де відпрацьовували туристичні навички: безпечна поведінка в лісі, в’язка вузлів, подолання полоси перешкод, правила виживання в лісі.

По закінченню методичного заходу методистом ЛММК Блізняковою О.А. була проведена інструктивна нарада, на якій були розглянуті питання організованого закінчення та семестрового оцінюванню учнів 6 – 10 класів з географії. Також були надані рекомендації по підготовці матеріалів для проведення ДПА з географії у 9 класі.

 

О.А.Блізнякова, методист ЛММК

Переглядів: 742 Повернутись