Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Виїзний майстер-клас до «Центру гендерної культури» для вчителів основ здоров’я

08.11.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

07 листопада 2019 року  Люботинською ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 для вчителів основ здоров’я закладів загальної середньої освіти міста Люботина було проведено виїзний майстер-клас до «Центру гендерної культури».

Тема заходу: «Гендерний підхід у здоров’язбережувальній діяльності вчительства».

Мета заходу: формування сучасного кадрового потенціалу освітнього закладу, здатного забезпечити впровадження гендерної рівності та недискримінації шляхом залучення вчителів до «Майстерні гендерночутливого вчительства». Завдання майстер-класу:  продемонструвати ефективність застосування різноманітних прийомів та методів на уроках основ здоров’я як одного із шляхів підвищення гендерної обізнаності та гендерної чутливості педагогів, спрямованих на розвиток соціальних життєвих навичок підлітків із залученням до здорового способу життя. У роботі взяли участь 7 вчителів основ здоров’я.

Відкрила захід керівник міського методичного об’єднання вчителів основ здоров’я Толстоп’ятова Л.В., яка ознайомила присутніх з планом роботи майстер-класу.

Інформаційно-презентаційний блок був представлений екскурсією до музею жіночої та гендерної історії, яку провела куратор проекту ЄС «Центр гендерної культури» Дрожжина Т.В. Змістовна, цікава, корисна інформація нікого не залишила байдужим. Презентація проекту «Стратегія впровадження гендерної рівності та недискримінації у сфері освіти «Освіта: гендерний вимір – 2020» була представлена дискусійною лекцією у формі презентації з елементами диспуту «Гендерний підхід у здоров’язбережувальній діяльності  вчительства» та проведенням Толстоп’ятовою Л.В. інтерактивної вправи  «Близнюки».

Практичний блок був представлений тренінгом «Гендерні стереотипи і їх подолання у роботі вчителя предмету «Основи здоров’я» та виконанням завдань у групах під гаслами: «Твердження, які приймаю без обговорення», «Твердження, які не приймаю», «Твердження, які обговорюємо», відпрацювавши стереотипи у роботі. Учасники семінару були ознайомлені з даними досліджень, які стануть у нагоді під час організації роботи з цього напряму.

            Блок зворотнього зв’язку був представлений вправою «Я – тобі, ти – мені» під керівництвом методиста ММК Клименко О.М.

Під час підведення підсумків роботи учасники майстер-класу висловили слова подяки всім причетним до проведення заходу за  нестандартну форму проведення методичного заходу, креативність, побажали Толстоп’ятовій Л.В. творчості та натхнення у подальшій роботі, оптимізму та втілення нових ідей.

Переглядів: 340 Повернутись