Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Інформаційні дні Національного банку України "Економічний експрес"

08.11.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

Таку назву мають регіональні дні фінансової обізнаності Національного банку України. Це низка освітніх заходів, мета яких заохотити громадян приділяти більше уваги управлінню власними фінансами та бюджетом, підготувати насамперед молодь (школярів та студентів) до ухвалення впевнених і зважених фінансових рішень. 

7 листопада 2019 року команда учнів Люботинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 долучилася до освітньої програми з питань фінансової грамотності.

Цікава і насичена програма була і у школярів, і у педагогів. Разом із 11 командами школярів із різних районів Харківщини учні взяли участь в інтерактивному уроці            «5 умінь фінансових гуру, або секрети фінансової грамотності», що проводили тренери  Київської школи економіки. На ньому школярі дізнались як раціонально використовувати власний бюджет, як примножувати його і головне, це 5 умінь фінансових гуру, які можна описати словом ПРОФІ (планує, рахує, оптимізує, фондує, інвестує). Після цього команди зіграли в інтерактивну онлайн-гру "Подорож у світ фінансів", де пригадали українські банкноти і основні фінансові операції з ними. По закінченню заходів  була гра "Що? Де? Скільки?", де команди демонстрували свої знання з фінансової грамотності, математики, історії та логіки.

А керівники учнівських команд перетворилися в студентів та відвідали лекторій щодо фінансової грамотності. Прослухана лекція "Зміни у системі захисту прав споживачів фінансових послуг в Україні" від проекту USAID "Трансформація фінансового сектору", розширила межі фінансових знань, зокрема щодо ролі і функцій фінансового омбудсмена.

Крім того, для вчителів Раїса Федоровська, керівник ЕМА Academy, провела інтенсив «Платіжна безпека».

 

Блізнякова О.А., методист ММК

Переглядів: 421 Повернутись