Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Тренінг для вчителів 1-х та 2-х класів за підтримки The Lego Foundation

19.09.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

На сьогодні конструктори LEGO є незамінним матеріалом для занять з дітьми у початковій школі. LEGO-технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри, конструювання та експериментування.

Саме питанням опанування методики навчання через гру був присвячений тренінг «Ігрові та діяльнісні методи навчання в початковій школі» на базі Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, що провела 19 вересня 2019 року тренер-викладач КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» Коваль Олена Амер’янівна. Присутні були 22 педагоги ЗЗСО міста, що працюють в 1-х та 2-х класах.

Кожен вчитель під час тренінгового заняття знайшов щось корисне для себе: як за допомогою конструктора малечу навчати математиці, мові, знайомити з довкіллям і, навіть, малювати цеглинками. Крім того, присутні на власному досвіді переконалися у ефективності використання «LEGO-систем» та «Шести цеглинок» під час тестування та вікторин, як нестандартне обладнання для фізкультхвилинок та релаксаційних вправ. Педагоги у ході виконання вправ довели, що вони творчі, креативні майстри своєї справи.

Відділ освіти Люботинської міської ради висловлює подяку Коваль О.А. за творчу та якісну тренерську роботу, під час якої кожен вчитель був вмотивований до групових активностей та відчував постійну взаємодію з тренером.

Відділ освіти Люботинської міської ради висловлює подяку адміністрації Люботинської загальноосвітньої школи № 4 (директор  Малік В.Г., заступник директора  з навчально-виховної роботи Глущенко І.С.) та колективу ШМО вчителів початкових класів закладу за створені умови для роботи.

Сподіваємося, що після тренінгу, в місті з’явилася активна та творча група педагогів, які стануть носіями ідеї «ігрового навчання» і саме вони очолять осередки нових сучасних освітніх підходів в кожному закладі освіти.

 

Блізнякова О.А., методист ЛММК

Переглядів: 610 Повернутись