Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Авторська майстерня для вчителів суспільствознавчих дисциплін закладів загальної середньої освіти м. Люботина

23.02.2019 | Розмістив: С.В. Ковтун

20 лютого 2019 року на базі Люботинської гімназії №1 проведено авторську майстерню для вчителів суспільствознавчих дисциплін закладів загальної середньої освіти м. Люботина за темою «Мотивація учнів до пізнавальної діяльності через основні способи фіксації навчального матеріалу та застосування інформаційно-комунікаційних технологій на уроках суспільствознавчих дисциплін».

Мета заходу: поповнити теоретичні знання та практичні уміння вчителів суспільствознавчих дисциплін щодо формування мотивації учнів до пізнавальної діяльності через основні способи фіксації навчального матеріалу та застосування інформаційно-комунікаційних технологій на уроках суспільствознавчих дисциплін.

Інформаційно-презентаційний блок розпочався презентацією, під час якої вчитель історії Зінченко Н.М. розповіла про методи і прийоми мотивації, які використовують вчителі гімназії на уроках історії, познайомила присутніх з результатами анкетування серед учнів 6-11-х класів щодо вивчення  історії. Доповідь-презентація була цікавою, змістовною, насиченою, відповідала заявленій темі. Учасники заходу мали можливість побувати на практичному занятті в 10-А класі за темою «Державне будівництво Української Центральної Ради: здобутки і прорахунки», яке підготувала і провела Смородько В.А. Під час уроку вчитель використовувала різні інтерактивні методи і прийоми «Асоціативний кущ», «Незакінчене речення», «Лінія часу». Учитель формувала в учнів хронологічну, логічну, мовленнєву, інформаційну компетентності, удосконалювала навички роботи з історичними джерелами. Учні працювали в парах. З метою отримання зворотного зв’язку вчитель використовувала інтерактивні методи та фронтальну і пошукову бесіди.

Продовжився захід проектною діяльністю у 7-Б класі «Соборність України», під час якого вчитель історії Зінченко Н.М. разом з учнями представили готовий проект у вигляді папки з матеріалами дослідження, наочністю, на основі якої було створено листівки та мультимедійну презентацію. Учні разом з учителем створили інтерактивну карту «Історичні пам’ятки соборної України».

Завершився практичний блок проведенням круглого столу «Формула успіху: чи є вона?».  Учитель історії Смородько В.А. разом з учнями 10-11 класів запросили до розмови випускників гімназії, гостей заходу, які висловили думки щодо формули власного успіху.

Згідно з анкетуванням учасників авторської майстерні визначено високий рівень проведення методичного заходу. Учасники висловили слова подяки адміністрації гімназії та вчителям за цікавий, змістовний та актуальний методичний захід.

Переглядів: 429 Повернутись