Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Семінар вчителів початкових класів

23.10.2018 | Розмістив: С.В. Ковтун

18 жовтня 2018 року на базі Люботинської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів  № 3 відбувся методичний тренінг «Інтегроване навчання як засіб формування ключових компетентностей молодших школярів в Новій українській школі».

З перших хвилин учасники тренінгу були залучені до практичної діяльності під час якої ознайомилися із особливостями організації освітнього процесу в умовах запровадження Концепції Нової української школи та сучасними методиками для навчання першокласників. Адміністрація закладу провела для педагогів екскурсію по рекреаціям початкової школи та класним кабінетам, де були продемонстровані особливості організації освітнього середовища молодшого школяра.

Інформаційно-презентаційний блок дозволив актуалізувати теоретичні знання, що отримали педагоги під час навчання на сайті студії онлайн-освіти EdEra: учасники створили лепбук за темою «Ключові компетентності молодших школярів» (вчитель Гололобова Є.О), провели брифінг «Зміни в Державному стандарті початкової освіти» (вчитель Толстоп’ятова Л.В.), відпрацювали комунікативні вправи в межах інтегрованого курсу «Культура добросусідства» (вчитель Гробова Н.О.)

Практична частина заходу дала можливість ознайомитися із практикою роботи вчителів 1-х класів в рамках Нової української школи.

Урок у 1-А класі «Я досліджую світ» (вчитель Семикіна О.М.) розкрив систему інтегрування стратегії «Ранкова зустріч» в навчальний матеріал громадянської та історичної освітньої галузі. Через ігрові форми роботи та інтерактивні вправи вчитель разом із учнями відтворили наявні у дітей знання за темою «Моя країна – Україна, а я її дитина», збагатили лексичний запас школярів синонімічним рядом до слова «Батьківщина», створили мнемотаблицю для вивчення вірша «Моя Батьківщина» та ознайомилися із елементами українського національного вбрання.

Урок навчання грамоти у 1-Б класі (вчитель Соколовська І.В.) продемонстрував інтегрований підхід до формування читацьких та писемних навичок учнів у межах одного уроку. Дібрана система вправ та завдань невимушено змінювала освітню діяльність першокласників, формуючи в них цілісне бачення взаємозв’язку усного та писемного мовлення.

Виховна діяльність «Країна героїв – моя країна» (заступник директора з ВР Титаренко С.В.) стала кульмінацією роботи учнів під час тематичного тижня «Україна». Святкове дійство ознайомило присутніх із культурною спадщиною українського козацтва: пісні, танці, гумористичні твори та спортивно-ігрові завдання занурили всіх у життя козаків Запорізької Січі.

По закінченню методичного заходу відбулася презентація методичних матеріалів он-лайн платформи EdEra та окреслені можливості використання навчальних матеріалів, що розміщуються на ній, під час проведення уроків, а також для власної самоосвіти педагогів. 

 

Блізнякова О.А., методист ММК

Переглядів: 450 Повернутись