Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Методична скарбничка для вчителів фізики

29.04.2018 | Розмістив: Ю. Стрілець

26 квітня 2018 року на базі Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 було проведено семінар для вчителів фізики шкіл ЗЗСО м. Люботина у формі методичної скарбнички за темою «Формування  здоров’язберігаючих  компетентностей у процесі вивчення фізики та астрономії».

Робота методичної скарбнички розпочалася із проведення інтерактивної доповіді «Формування здоров’язберігаючих  компетентностей у процесі вивчення фізики та астрономії», проведеної під керівництвом вчителя фізики Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Іванової М.К. фізики.

Учасники заходу відвідали урок фізики з теми «Фундаментальність закону збереження енергії» в 9 класі, під час якого вчитель Іванова М.К. продемонструвала присутнім поєднання індивідуальної та групової форм роботи, застосування інтерактивних технологій (інформаційно-комунікативної, технології опрацювання проблемних та дискусійних питань, тестових технологій, методу ситуаційних вправ), створення та захист учнівських міні – проектів за темами «Фізика», «Географія», «Біологія», «Економіка», «Екологія», «Здоровʼя». На різних етапах уроку були продемонстровані відеоролики «Види енергії», «Альтернативні джерела енергії України», «Енергія і здоровʼя». Учитель вдало використала міжпредметні зв’язки з біологією, географією, економікою, екологією, акцентуючи увагу на значенні законів збереження енергії на здоровʼя людини. Під час захисту проектів учні групи «Екологія» звернули увагу, що 26 квітня трагічний день для нашої країни – річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Урок був цікавим, змістовним, насиченим науковою інформацією. На уроці було створено комфортні умови навчання, кожен учень відчував свою інтелектуальну спроможність при розв’язанні поставлених завдань, панувала атмосфера взаємної емоційної та інтелектуальної підтримки, доброзичливості.

Наступним етапом роботи була участь вчителів у тренінгу «Підготовка до ЗНО з фізики», під час якого учасники семінару розв’язували завдання ЗНО минулих років та пробного ЗНО 2018 року, проаналізували завдання, які викликали труднощі у учнів і склали алгоритм щодо організації повторення матеріалу напередодні ЗНО.

Під час підведення підсумків було визначено високий методичний рівень проведення методичної скарбнички.

Методист ММК С.М. Мазій

Переглядів: 971 Повернутись