Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Практикум творчого бібліотекаря для шкільних бібліотекарів

19.04.2018 | Розмістив: Ю. Стрілець

19 квітня 2018 року на базі Люботинського НВК №2 відбувся практикум творчого бібліотекаря за темою: «Роль шкільної бібліотеки у популяризації сучасної української літератури для дітей та юнацтва». Мета практикуму: ознайомити учасників семінару із досвідом роботи бібліотекаря щодо популяризації сучасної української літератури для дітей та юнацтва. На заході були присутні шкільні бібліотекарі всіх закладів загальної середньої освіти міста. 

Інформаційно-презентаційний блок розпочала бібліотекар Люботинського НВК № 2 Рябуха І.Є., яка презентувала досвід роботи з теми «Роль шкільної бібліотеки у популяризації сучасної української літератури для дітей та юнацтва». Презентація була ґрунтовною, послідовною, повністю відповідала заявленій темі. Під час практичного блоку Рябуха І.Є., бібліотекар, та учні 2-го класу провели подорож «Сторінками книги «Хрестоматія сучасної дитячої літератури для читання в 1,2 класах». Учні читали загадки, декламували вірші, презентували ілюстрації до творів з хрестоматії. Продовжився практичний блок бібліотечною годиною у 6 класі з теми «Мандри з книгою у світ природи рідного краю». Бібліотекар разом з учнями здійснили віртуальну подорож по мальовничим куточкам нашого міста, обговорили екологічні проблеми нашого краю та шляхи їх подолання.

Усі заходи мали чудовий музичний супровід та вдало підібрані питання. Бібліотекар врахував вікові особливості, індивідуальні і колективні запити і інтереси дітей. Учні із захопленням брали участь в усіх заходах.

По закінченню заходу учасники практикуму обмінялися думками, звернули увагу на те, що такі заходи сприяють популяризації сучасної української літератури для дітей та юнацтва.

У результаті анкетування учасники  відзначили актуальність та високий методичний рівень проведення практикуму для шкільних бібліотекарів.

Методист ММК Прохорова М.В.

Переглядів: 750 Повернутись