Архів за 2023 рік
Архів за 2022 рік
Архів за 2021 рік
Архів за 2020 рік
Архів за 2019 рік
Архів за 2018 рік
Архів за 2017 рік
Архів за 2016 рік
Архів за 2015 рік
Архів за 2014 рік
Архів за 2013 рік
Архів за 2012 рік
Архів за 2011 рік

Актуальний Кобзар

21.03.2016 | Розмістив: Ю. Стрілець

Минуло 202 роки, і здавалося б, що нового можна додати до сказаного про Т.Г. Шевченка. Але день пам’яті, який організували вчителі та діти Караванської школи, довів інше – можливо. «В цьому році ми вирішили пройтися життєвим шляхом письменника. Згадали його біографію, наші учні читали поезію самого Шевченка за періодами творчості та вірші про нього», – розповіла вчитель української мови та літератури Бабенко Тетяна Олександрівна.

Діти активно брали участь у святі: готували сценки, пісні. «Ще до проведення дня пам’яті, було оголошено конкурс на «Найкращого читача віршів Шевченка», переможці демонстрували свої здібності перед глядачами», – говорить вчитель початкових класів Бондаренко Тетяна Василівна. Але справжньою перлиною зустрічі став хор «Мрія» під керівництвом Лідії Марківни Кучерявої, який виконав пісні за віршами поета. Потім вона прочитала власну поезію, присвячену Кобзарю.

То чи може бути актуальною творчість людини, яка жила два століття тому? На згадку спадають слова самого поета: «Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь». І доки суспільство змалку вчиться любити землю і культуру свого народу, кожна сторінка його історії буде віддзеркалювати сьогодення. Але ж без минулого, без справжньої історії та її невигаданих героїв немає майбутнього у молодої держави з багатовіковою культурою.

Переглядів: 675 Повернутись